Gouden prullenbak.

Met deze prijs zijn we eigenlijk allemaal winnaars, want we willen graag allemaal een gezellige maar zeker ook een schone
avondvierdaagse van Hoogland hebben. De buurtbewoners zijn jullie daar ontzettend dankbaar voor.

De gouden prullenbak is een prijs die de laatste jaren uitgereikt wordt aan de school of groep die procentueel gezien de meeste rommel in de (uitgedeelde) vuil tasjes weer inlevert bij terugkomst op de start locatie.

Het inzamelen van het afval m.b.t deze Gouden Prullenbak, zal bij de 38ste editie 2023 net zo gaan als bij de laatste editie in 2022.

Wij zullen tasjes uitdelen die deels biologisch afbreekbaar zijn en deels nog van plastic. De plastic tasjes zullen we langzaam laten verdwijnen, maar op dit moment zien wij meer voordelen door met plastic tasjes vuil op te halen, dan dat het vuil op de weg en in de natuur zal belanden.

Er zal naar hoeveelheid (volume) gekeken worden i.p.v. aantal tasjes. Dit natuurlijk wel in verhouding tot het aantal wandelaars van de groep/school.

Er komen kliko’s met een gat in de deksel te staan, met de naam van de school/groep erop. Het is de bedoeling dat iedereen het vuil in de goede kliko van de school/groep gooit. Per avond zal gekeken worden naar de hoeveelheid.

We gaan in 2023 beginnen met een gelijke stand voor iedereen. Het vuil van de laatste avond in 2023 zal meetellen voor volgend jaar.

Voor de kleinere groepen kunnen we helaas geen eigen kliko geven, maar hiervoor zal gewoon iemand aanwezig zijn, die de tasjes telt, kijkt naar de hoeveelheid, noteert en omrekent naar volume.

Afgelopen jaren hadden we nog wel eens moeten constateren dat er na het uitdelen van de ijsjes, er erg veel stokjes op de grond lagen, dit lijkt nu goed te zijn gegaan deze editie mede dankzij uw inzet.

Wij hopen dan nu dat de vele klachten van omwonenden achterwegen blijven.

We willen graag daarom met deze uitdeelacties blijven doorgaan maar daar is jullie hulp dan wel hard bij nodig !

Gouden prullenbak 2022:     de Brede Hei