Veiligheid.

Naast de zorg vanuit de organisatie van de avondvierdaagse om een route samen te stellen die leuk is om te lopen en te trachten om het verkeer te ontlopen, ontkomen we er toch niet aan dat we tijdens de avondvierdaagse rekening moeten houden met het verkeer.
Hiervoor willen wij enkele tips geven die, naar wij hopen in samenwerking met u, de veiligheid van u en de medeweggebruiker kunnen verhogen.

 • Loop op wegen, waar u ook te maken heeft met autoverkeer, niet te breed uit. Blijf vooral op uw weghelft, en waar bochten zijn ga deze dan niet afsnijden. Blijf dus zoveel mogelijk op het voet- of fietspad.
 • Vooral voor de groepen telt; wanneer er versnaperingen uitgedeeld worden doe dit dan ergens waar voldoende ruimte is, niet op of nabij kruisingen of oversteekplaatsen en deel het uit aan de kant van de weg alwaar uw groep loopt.
 • Laat de kleinsten voorop lopen; die bepalen dan het tempo en u voorkomt dat de groep versplintert en er grote gaten in de groep ontstaan en dat u daardoor het overzicht kwijt raakt. Tevens is het voor de organisatie en politie makkelijker te laten doorstromen en voorkomt het met een oversteek onnodig oponthoud voor het andere verkeer.
 • De helpers van de A4D Hoogland zullen herkenbaar zijn aan een lichtgevend fluoriserend oranje/geel hesje met een driehoek en zorgen ervoor dat de wandelaars veilig en zonder problemen de vier avonden kunnen door lopen.
 • Kaartcontroleurs op de routes zullen herkenbaar zijn aan een oranje hesje met geel en een reflecterende driehoek.
 • De beveiligers van de fietsenstalling zullen herkenbaar zijn aan een blauw hesje met de tekst “BEVEILIGING”.
 • Volg de aanwijzingen op van de politie en verkeersregelaars bij het oversteken van wegen en kruispunten.
 • Wij willen u vragen om m.n. de kinderen maar ook de volwassenen, goed te informeren om geen planten, struiken, bomen aan te raken.
  Ook is het mogelijk om langs bomen te komen, die de prossessierups bevatten, deze bomen worden altijd met waarschuwingslint gemarkeerd.
  Er langs lopen is geen probleem, maar blijf altijd op voldoende afstand van deze bomen, raak deze niet aan en let op deze kenmerken om iedereen zoveel als mogelijk hier voor te behoeden.

Wij hopen op uw medewerking als individueel, groep en- of als leiding van een groep en heeft u nog andere tips wat de veiligheid nóg meer kan verhogen, dan horen wij dit graag van u. Laat uw tips achter via onze contact pagina.