Joop Tondeur Grenzeloos Hoogland 2022

De naam van de wandeltocht is gewijzigd in de Joop Tondeur Grenzeloos Hoogland.

Dit eerbetoon verdient Joop Tondeur zeker. In 2020 is Joop overleden aan de gevolgen van ALS. Hij was meer dan 25 jaar betrokken bij de PRC Hoogland. Vanaf de eerste editie in 2014 van Grenzeloos Hoogland was hij samen met Kees de Ruiter mede-organisator van deze wandeltocht.

PRC Hoogland organiseert ook dit jaar voor de 6e keer een wandeltocht langs de gemeentegrens van Hoogland op zaterdag 21 mei 2022.
De routes volgen gedeeltelijk de grens van Hoogland zoals die bestond voor 1 januari 1974. De Eempolder en Hoogland-West met de Eem, maken deel uit van de routes.
De organisatie heeft ook dit jaar weer gebieden opengesteld gekregen voor deze wandeling, die normaal niet toegankelijk zijn.
Diverse boeren hebben 21 mei hun weilanden voor ons die dag opengesteld. Dit mede vanwege het Hooglandse karakter van de wandeling.
De weilanden zijn de rest van het jaar absoluut NIET toegankelijk voor wandelaars !!!
Houd u zich hieraan, doet u dat niet dan heeft dat nadelige gevolgen voor de komende jaren.
Wandelaars kunnen maar liefst kiezen uit 4 verschillende routes. De wandelafstanden zijn: 5, 10, 15 en 20.  Elke route heeft als startpunt Café  “De Plank”,  Coelhorsterweg  21 te Hoogland.
Aanmelden: Startbureau café De Plank op zaterdag 21 mei 2022.
U maakt eerst een keuze voor de te wandelen afstand, deze staan op de informatieborden bij het startpunt, daarna kunt u zich inschrijven via het inschrijfformulier.

Deelnamekosten bedraagt € 4,- en voor deelnemers onder de 12 jaar is de deelname gratis, mits onder begeleiding van een oudere wandelaar of ouders.
Er zullen dit jaar geen herinneringen zijn van de wandeltocht. Dit jaar zal het positief saldo bestemd zijn voor de stichting ALS.

Afstanden en starttijden.

20 km van 8.00 uur – 9.00 uur.

15 km van 8.00 uur – 10.00 uur.

10 km van 8.00 uur – 11.00 uur.

5 km van 11.00 uur – 13.00 uur.

Sluiting startbureau: 16.00 uur.

Tijdens en na afloop van de wandeltocht kun je onder het genot van drankjes/ hapjes je belevenissen en ervaringen delen met de overige deelnemers. Bovendien kun je genieten van de befaamde gastvrijheid en gezelligheid van kroegbaas Cor, eigenaar en uitbater van café De Plank.

Namens de PRC Hoogland